Ako nakupovať lacné pneumatiky


Nie je žiadnym tajomstvom, že pneumatiky nemusia byt lacné. Avšak, správna sada pneumatík je dôležitá pre vašu bezpečnosť, ako aj výkon či spotrebu paliva.

Ako sa uistite, že kúpite lacné pneumatiky bez toho, aby ste obetovali bezpečnosť, výkon a ďalšie výhody? Najlepšia cesta je výber správneho predajcu. Nájdete širokú škálu predajcov pneumatík od výrobcov až po špecialistov v oblasti pneumatík. Aké požiadavky by mal mať správny predajca?

Tu je zoznam niektorých aspektov, ktoré berte do úvahy, keď budete kupovať lacné pneumatiky:

Výber pneumatík -  Aj keď nie je nevyhnutné, aby predajca vám poskytol najdrahšie značky, mal by mať v ponuke konkurenčné značky, ktoré sa rôznia nielen cenou, ale aj napríklad dĺžkou garancie, cenou montáže, doplnkovými službami a podobne. Správnym výberom pneumatík si budete môcť vybrať tú najvhodnejšiu kombináciu výhod pneumatík - cena, výkon, bezpečnosť.

Cena - Predajca pneumatík by mal tiež ponúknuť dobré ceny svojich produktov. Napríklad, obchodné zastúpenia značiek sú známe pre svoje náklady na vývoj a výrobu pneumatík. Avšak, špecializované predajne vám dokážu dať nižšiu cenu. Výberom predajcu, ktorý ponúka konkurenčné ceny a značky vám zaistí, že auto obujete lacno a s výhodami.

Odborná pomoc - Samozrejme, dôležitá pre vás od predajcu lacných pneumatík je aj asistenčná pomoc. Napríklad, ak chcete zmeniť veľkosť pneumatík, ktorú ste mali od predošlého majiteľa či samotného výrobcu, predajca vám asistenčnými radami poradí správnu veľkosť a ktoré veľkosti zmenia hodnoty na tachometri. Okrem toho vám šikovný predajca poradí pneumatiky na mieru, nielen pre výkon či spotrebu, ale aj ak riadite auto off-road (mimo cesty, poľná cesta, drsný terén a pod).

Záruka - Nakoniec, váš predajca lacných pneumatík by mal ponúkať záruku na počet najazdených kilometrov. Tieto garancie slúžia ako pomoc v prípade, že kúpené pneumatiky spĺňajú podmienky, testy a atribúty danej pneumatiky, a chránia tak vaše investície. Samozrejme, že predajca by vám mal vysvetliť aj podmienky, pri ktorých strácate nárok na záruku, ako sú poškodenie v dôsledku zanedbávania, zneužívania, nesprávne zarovnanie či porucha v otáčaní penumatík na správne úrovne.