Zoznam známych výrobcov pneumatík


Michelin
Ako popredný svetový výrobca pneumatík Michelin je aktívny na všetkých kontinentoch vo viac ako 170 krajín. Michelin vyrába a predáva pneumatiky pre všetky druhy vozidiel, vrátane automobilov, dodávok, 4x4, SUV a mnoho ďalších.

Spoločnosť bola založená v roku 1905 v Londýne a výroba pneumatík bola zahájená v roku 1927 na prvom preteku UK v Stoke-on-Trent, terajšom sídla spoločnosti. V súčasnej dobe, Michelin prevádzkuje tri výrobné závody (Ballymena, Dundee a Stoke), dva hlavné sklady (Basildon a Stoke), a predajné operácie (Stoke).

Slávny Ikona “Michelin Man” bol zvolený ako “Najlepšie Logo všetkých čias" v roku 2000 spoločnosťou Financial Times. Ročne Michelin Group vyrobí viac ako 150 miliónov pneumatík.

Continental
Spoločnosť Continental bola založená v Nemecku v roku 1871 a od tej doby sa stali jedným z najväčších svetových dodávateľov súčiastok pre motorové vozidlá, dodávky, 4X4 je, SUV a mnoho ďalších.

Continental je prítomná na všetkých hlavných trhoch s približne 81.000 zamestnancami po celom svete na viac ako 100 lokalitách a môže sa pochváliť niektorými z najlepších výskumných a testovacích zariadení v priemysle. Od roku 2003, štvrtina všetkých áut vyrobených v Európe zišli z montážnej linky s pneumatikami Continental.

Bridgestone
Spoločnosť Bridgestone je najväčší(v čase písania článku) výrobca pneumatík a gumy na svete.

Zakladateľ Bridgestone, pán Ishibashi, produkoval svoju prvú pneumatiku v Japonsku v roku 1930, čoskoro potom, čo pneumatiky Bridgestone sa predávali po celej Európe. Pán Ishibashi povedal: "Mottom spoločnosti je doručovať spoločnosť s vynikajúcou kvalitou". Toto motto a poslanie zostávajú rovnaké aj dnes.

Bridgestone Pneumatiky sú súčasné zapojené do pretekov Formuly 1, ktorá pomohla zvýšiť povedomie o značke, zatiaľ čo v rovnakej dobe zdôrazňujú kvalitu technológie v oblasti pneumatík Bridgestone.

Goodyear Pneumatiky
Goodyear Tire & Rubber Company bola založená v 19. storočia Frankom Seiberlingom a výroba bola zahájená s len 13 zamestnancami Goodyear  21 novembra 1898. Dnes, Goodyear je jedným z popredných svetových výrobcov pneumatík, výrobcom číslom 1 v Severnej a Latinskej Ameriky. Goodyear je v Európe druhým najväčším výrobcom pneumatík.

GT Pneumatiky
GITI Group, so sídlom v Šanghaji, je pre Čínu najväčším výrobcom a dodávateľom vysoko kvalitných pneumatík, s piatimi výrobných závodov v tejto krajine. Vyrába ucelený rad pneumatík značky GT Radial, vrátane áut, vanov, SUV a 4x4. Spoločnosť distribuuje svoje produkty prostredníctvom rozsiahlej predajnej siete v Číne a vyváža do viac ako 80 krajinách po celom svete.

Dunlop
Dunlop otvoril svoju prvú továreň na pneumatiky v Dubline, 1889. Od tej doby, Dunlop postupne sa stal jedným z najväčších svetových a najrešpektovanejších značiek pneumatík. Od 1920, Dunlop vyvinul pneumatiky pre automobily, ktoré dosahujú rýchlosť cez 200 km/h.

Mnoho z popredných svetových výrobcov automobilov - vrátane Audi, BMW, Honda, Lexus, Mercedes-Benz, Nissan, Porsche, Suzuki, Toyota, - používa pneumatiky Dunlop ako štandard.

Firestone
Dedičstvo Firestone z motoristických úspechov začal pred viac než deviatimi desiatkami rokov, kedy Harvey Firestone sa rozhodol predviesť svoje pneumatiky na pretekárskej dráhe. Od tej doby, pneumatiky Firestone značkou sa objavili v tisícoch súťaží po celom svete a zaznamenali pozoruhodnú sériu víťazstiev a ocenení.

Účasť v mnohých formách pretekaní prispieva k dizajnu a výrobe pneumatík pre každodenné použitie na ceste. Tento transfer technológií je veľmi dôležitým dôvodom, prečo uvidíte Firestone pneumatiky v top formy motoršportu.

Pirelli
Pirelli je piatym najväčším svetovým operátorom na trhu s pneumatikami a podieľa sa na navrhovaní, vývoji, výrobe a uvádzaní na trh pneumatík určených pre rôzne typy vozidiel. Pirelli pneumatiky sú synonymom kvality, emócií a maximálneho výkonu.

Pirelli je jedným zo svetovo najznámejších talianskych značiek, najmä vďaka širokej distribúcii pneumatík vyrobených v 24 výrobných závodoch v 12 krajinách a obchodné zastúpenie majú vo viac ako 160 krajinách.